Checkout Azizul addhar Watch Video

Coach Azizul, sepertimana rakyat Malaysia yang lain berhadapan masalah obesiti apabila dia mengalami ‘sudden death’ episode yg menyebabkannya dia hanya dibenarkan utk membuat tugasan ringan selepas kejadian tersebut.

Tahun 2013 merupakan titik mula baginya mengalami masalah berikut disebabkan patah kaki kiri beliau. Masalah ini menyebabkan beliau mencecah berat sehingga 93kg!

Perasaan rendah diri, hilang keyakinan dan malu dengan diri sendiri semakin menebal dari hari ke hari.

Namun, di atas kesedaran bahawa kesihatan merupakan perkara yg paling penting utk dipelihara dan beliau cuba untuk membuktikan bahawa episod tersebut bukan end of his life, dia mula menyertai program Jom Kurus musim ke 3 di bawah kendalian Coach Cip pada Sept 2014 dan berjaya mengurangkan 10kg untuk cubaan pertama.

Kejayaan ini tidak terhenti disini sahaja, dan beliau terus giat dalam melakukan aktiviti riadah seperti larian dan extreme. lebih manis, coach azizul dapat semula bermain sukan yang amat beliau minati iaitu RUGBY!

Berbekalkan pengalaman dan minat yg mendalam di dalam bidang kecergasan, beliau seterusnya menyertai program In House Training (IHT) Scouts dan menjadi jurulatih bertauliah bagi program SCOUTS di bawah kendalian COACH CEM (SELEBRITI COACH AKADEMI FANTASIA). antara artis yang pernah beliau latih adalah Syamel AF.

Beliau juga merupakan Team Leader bagi program Jom Kurus bagi musim ke 7 & 8 di kawasan Taiping.

Usaha beliau tidak terhenti di situ sahaja, seterusnya memperolehi kelayakan Certified Exercise Instructor (CEI) dari Fitness Innovation Malaysia (FITM).

This is a story of him. Anda juga boleh mencapai cita-cita anda. Tidak perlu rasa ragu-ragu dengan kemampuan diri anda. Anda boleh juga melakukannya.

Mulakan dengan niat, dan seterusnya jangan berfikir panjang untuk menukar gaya hidup anda ke arah yang lebih sihat dan cergas.

Anda tidak perlu risau. Coach Azizul akan membantu anda untuk mencapai impian anda.

Lets Do It!!!

(Coach Azizul adalah ex-TL bagi program JK1M musim ke 7 & 8, coach bagi program SCOUTS (ig: scouts.my )

Ada pertanyaan?

PM/DM : 0 1 9 3 8 1 2 1 1 8

Q Bolehkah sesiapa yang mula berjinak dengan fitness untuk menyertai program ini?

Ya, boleh! Sudah tentu. Program selama 6 minggu direka dengan intensiti yang ringan pada awalnya. Team Leader akan menyesuaikan program berdasarkan kepada keadaan peserta.

Q Di mana program di Kuala Kangsar ini dijalankan?

Semua aktiviti utama akan diadakan di Arena Square, Kuala Kangsar. Terdapat aktiviti yang perlu diadakan di lokasi bersesuaian dengan aktiviti yang dijalankan. Walau bagaimanapun, lokasi yang dipilih sebolehnya akan dilaksanakan berdekatan dengan Kuala Kangsar.

Q Boleh ke peserta yang sakit lutut & pinggang untuk turut serta dalam program ini?

YA! sudah tentu. Musim lepas terdapat peserta saya yang mempunyai masalah ini. Alhamdulillah setelah beliau sertai program ini penyakit semakin berkurangan dan mampu melakukan tugasan dengan lebih baik

Q Saya berminat macam mana nak join?

Sila hubungi saya di +60193812118
atau
WS di https://www.wasap.my/60193812118/JoinJK1M9TeamKuale

8 Reviews for Azizul addhar

azizuladdhar

8 Reviews

Nice program & awesome coach!

5/ 5

Looking forward to join the program in September!

syiedazim86

13 Reviews

pengalaman yang agak sedih

5/ 5

pe.galaman beliau yang sangat sedih kerana pernah patah kaki dan berat badan naik mendadak. bermula dari situ, beliau bangkit dan lawan obesity. pengalaman yg cukup sedih sekaligus menaikkan semangat bakal peserta yg riview jalan cerita beliau

Was this review ...?

syafikha59

13 Reviews

Heartbroken make you grow

4/ 5

Sad story yg memberi inspirasi. Kesedaran beliau terhadap healthy lifestyle sgt mendalam dan akhirnya membentuk siapa beliau skrg. Melawan rasa kecewa dan kesedihan untuk menjadikan diri beliau seorang yg lbh baik. Awesome experience. All the best

Was this review ...?

halimaton

4 Reviews

Terbaikkkk…jgn lupa untuk join coach Azizuladdhar k

5/ 5

Thorbaik, rugi kalau tak join

Was this review ...?

Rohani Bohari

3 Reviews

Empower diri

5/ 5

Kejayaan bermula dengan kemahuan dan bagaimana anda mampu empower diri anda sendiri. Cecepat tekan butang book now kat atas tu

Was this review ...?

coachisrul

9 Reviews

Coach jijoi yang awesome!

5/ 5

ate kome yang duduk kuale tu, moh le kita join Coach jijoi ni!Dia berpengalaman dalam bidang kurus menguruskan orang ni.trust me!Plus dia ex- Team leader jom kurus musim ke 8. So setakat nak turun lemak tu Coach jijoi boleh settle. moh ler kite yob!!

tashazainal9

8 Reviews

Coach Jijoi Thorbaikk

5/ 5

Dedicated, experienced … dah memang TL JK1M sebelum ni.. no doubt kan, if not takkan TL lagi hehe:) REGISTER NOW!!!

isa.abdullah56

10 Reviews

Seorang alumni JK1M yg berkaliber!

5/ 5

Bertindak sekarang, ubah gaya hidup anda ke arah yang lebih sihat dan cergas, Coach Azizul bersedia membantu anda untuk mencapai impian anda mencapai berat badan anda seterusnya mengekalkannya secara konsisten.

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range RM 260
buildingSedia untuk cabar diri ? Book Now

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
  • Sesuai untuk returning peserta?:Yes
  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk kanak2?:No
  • Aktiviti Minggu 4:Larian Misteri Wan Peah + Hiking
Show all
  • Aktiviti Minggu 2:Joget ramai2 X FUN2 game + baring lelah
  • Activity Minggu 1:Intro & uji Fitness KAU! + tangkap gambo cute
  • Aktiviti Minggu 5:Game Kampung & Lean Makathon
  • Aktiviti Minggu 6:Sesi Hasutkau & Hari Perhitungan
  • Aktiviti Minggu 3:Futsal Tangan & Senaman Mengeja
  • Additional Program Notes:Sesi latihan akan diadakan 2-3 x seminggu. Latihan tambahan akan diberi mengikut permintaan peserta