Checkout Ferra Mohd Nor Watch Video

Saya merupakan bekas peserta JOM KURUS SESI 1 dan telah berjaya menurunkan berat badan hampir 30 KG.

Saya menceburi bidang kecergasan ini lebih 4 tahun dan merupakan jurulatih kecergasan yang bertauliah di bawah National Association Fitness Instrctor dan mengendalikan pelbagai program kecergasan seperi JOM KURUS sesi 3 sehingga 8 dan pelbagai kerjasama yang dilakukan di syarikat atau sektor kerajaan .
Pengalaman Saya telah banyak membantu beratus gadis untuk mencapai berat badan idaman dan membantu meraka merangka senaman yang sesuai kerana bukan semua senaman sesuai untuk setiap manusia .

Selain itu , saya memiliki sebuah fitness center yang diberi nama Fit Factor di Terengganu khas untuk MUSLIMAH dan tiada campuran lelaki .Disamping itu saya memiliki jenama pakaian sukan sendiri iaitu Ferra Apparel iaitu pakaian sukan khas untuk wanita muslimah yang suka bersenam khasnya.

SAYA DISINI AKAN MEMBANTU ANDA UNTUK MENCAPAI BERAT BADAN IDAMAN DAN YANG PALING PENTING KESIHATAN DEMI MASA HADAPAN TANPA SEBARANG UBAT KURUS !

KESIHATAN ADALAH KEKAYAAN ANDA

12 Reviews for Ferra Mohd Nor

sparkturbo1114

1 Reviews

It's not fun & where the dinner (supposed to be) for JK1M 8?

1/ 5

It’s my first & last time I joined JK1M under this coach. Last time, it’s handle by Coach Aiman (Mang) & get helped by Coach Ferra. I told ya, for 6 weeks, yes you get many new things about fitness, food, but what I very surprise, Coach Aiman did not do any winner announcement to us. Till now, I still don’t know who the winner. They not announce who the winner & they not do any dinner (or we supposed to call majlis penutup?) Let say, if Coach Aiman already contact the winner personally, we as participant have the right to know it. By the way, I found this action is not fair to all of us (JK1M 8-KUALA TERENGGANU participant) 250 MYR not worth to be burn if coach still do the same to participant JK1M 9. Please treat us equally!

nisathabah86

1 Reviews

Program Yang Best.

5/ 5

As salam saya merupakan peserta jk1m , dah 3 kali saya join. Setakat ni saya join memang takda masalah apa-apa. Saya suke. Sebab kawasan Kuala Terengganu nie dia bukan kawan semata-mata tetapi keluarga. Kita macam duduk dengan family. Best. Setakat saya join semua program KTrg nie semua best. Dulu dari saya tak kenal apa-apa pasal senaman & turun berat saya berjaya. Disebabkan oleh coach2 & kawan2 seperjuangan. Saya berharap program macam nie akan kekal & Coach Ferra & Aiman jangan stop! We LOVE YOU! โค๏ธ

Bekas_Peserta49

1 Reviews

Great Program

5/ 5

A good coach that will guide you for a healthy life journey.

Was this review ...?

MakcikPuaka6929

1 Reviews

Coach pernah cermin diri tak?

1/ 5

Mak cik ni bukanlah apa, bukan nak cari gaduh atau burukkan sesiapa. Tapi masa mak cik join kat iklan gambo sblm slps sblm gemuk slps kurus jd makcik yakinlah utk join. Tp bila makcik join jd terkejut bila tgk omg kenapa xserupa seperti diiklankan. Coach Aiman gemuk Coach Ferra pun gemuk.Ok itu makcik boleh terima. Tapi ayat makcik xleh blah bila dia kata dia punya ilmu dia curah ilmu ke peserta jd tiada masa utk jaga badan sendiri? What? Nonsense! Since it your job as coach you must show the result of yourself first. Satu lagi aktiviti sama selalu main kat gym, coach tidak lakukan aktiviti sekali ngan peserta & promote produk sendiri. Adakah ini coway? No! Pastu untuk umumkan winner peserta dipaksa utk ke pulau kapas sbb coach nk berhoneymoon disana but still last sekali kitorang masih tak tahu siapa winner. Adakah pihak Kevin buta masih memilih dia sebagai coach atau sbb nk jimat bajet? Harap pihak Kevin jgn pandang remeh. Iklan pung pang pung pang tapi coach camtu jgk. Jgn kejar populariti sgt. Ikhkas, MakcikPuaka P/s: jangan nk jilat sgt kaki coach tu. Bgtau yg sbnr. Kebenaran akan sentiasa menang.

zuekda67

1 Reviews

Program yg manfaat dgn ilmu berguna

5/ 5

Alhamdulillah dah 3sesi join jk1m bersama coach ferra dan aiman. Seronok dan banyak share pasal ilmu pemakanan dan senaman yg mudah utk dilakukan. Bersama kawan2 yg suportive dan selalu share pengalamn penurunan berat badan… Apa yg penting ilmu yang.manfaat yg telah dicurahkan oleh coach memang sgt2 berguna… terima kasih buat anda berdua coach aiman dan ferra.. cik somi pun suka sgt bila bgtahu nak join jk1m lagi… anyway best of luck to both of u… #kentalkanjiwa #takethechallenge

Was this review ...?

silver.eeying8991

1 Reviews

It's not about 6 weeks

5/ 5

You get more but with a cheaper price. Loves the characteristic of the coaches ( not only you get the knowledge, exercise wise, and most importantly VERY EASILY ACCESSIBLE TO THEM. They are always there to guide you no matter what, and WHAT I LOVE MOST IS THE SURROUNDING AND THE SUPPORT. As the title says: what you get in this program will be enough for your, after 6 weeks it will all depends on your determination and lifestyle changes. Everyone needs a starting point. Don’t make it later or else you will regret. THE BEST PROJECT YOU’LL EVER WORK IS ON YOU! START YOU FIRST BABY STEP NOW!

Was this review ...?

zurinaazra33

1 Reviews

Im the winner

Assalam semua hi guys!! Wow speechless membaca komen2 seantero JK1M TERENGGANU….. positif n negatif…., Actually setelah menyertai Jk1m6-8 sy dah berjaya menurunkan berat sebanyak 18kg!! Yes 18kg….thank u to coach aiman n ferra….banyak yg sy belajar n timba dr program ni….. bukan itu sahaja sy juga dpt menambah kenalan dr pelbagai faktor umur dan bertukar pendapat tentang senaman,pengambilan makanan dsb. Yang paling mengembirakan saya…. 2 kali sy menang berturut2 dlm program jk1m ini serta menerima hadiah, dan yang pastinya ada majlis penutup serta pengumuman dibuat oleh coach……

Was this review ...?

ziaf_zaf99

2 Reviews

the best program ever!!!

5/ 5

Coach bnyk membantu kami cara nk bersenam, cara pengambilan mkanan yg seimbang, dan pengambilan supplement jenis2 vitamin ni. Bnyk pengalaman yg kami lalui semuanya best2!!!main sukan tepi pntai, pegi bukit panorama.. majlis penutupan walaupun xramai yg join kt pulau kapas, kami ditukarkan majlis tu utk pegi jln2 dgn rakan2 jk1m ke pulau kapas. jungle trekking dan snorkelling.. mane la ade org nk ajak kita ni yg gemuk2 g ke pulau kan? tp sbb ad program ni. ak berpeluang dpt g tmpt2 mcm ni.seronok!! sape ckp xbest tu mesti diorang ni skip kelas. jenis skip kelas. ade ke ckp coach tu gemok.. gemok2 pun dia berjaya buat org kurus tau. cuba tgk coach2 olimpik, bola, ragbi. ade je gemok. tp para sukan dia power2 ap. coach kami ni, suka buat lawak, smpai buat workout pun xrase penat. sbb seronok sgt.dtg sesi pun xstress. tq coach man n ferra. xde korang, saya rase diri ni xconfident nk bergaul dgn org. sbb malu nk ckp dgn org, org ckp kite gemok. tp lepas join program ni. confident level tu dah kembali. lantak la sape ckp program ni xbest๐Ÿ˜ค. tp ak ok je, 2 sesi dh ak join. batch ni paling happening. kadang2 gelak pun bleh berpeluh weh. jumpa kwn2 , share pengalaman sama2. saya dtg pun sorang je. bkn dgn kawan2.. kenal2 pun kwn2 jk1m lah. lepas pada program ni pun, saya workout sendiri kt umah, dan ajak rakan2 university skali utk beriadah di wktu petang. sekian saja. hippo langsing.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ‘‹๐Ÿป

Was this review ...?

nurfathin131193

1 Reviews

Program yg bagus untuk kekal sihat dan muda

5/ 5

Alhamdullillah saya dah tamat jkm..spnjang sy berada bersama ferra n coach aiman sy sgt berpuas hati atas senaman n tips yg diberikan sepanjang program..sblm ni sy xtau langsg ape itu kalori ..setelah masuk program jkm ni sgt memberi impak yg sgt besar dalam hidup sy…berat sy dah turun n berjaya turun ag jika sy kawal n tau mcm mne nak kawal makann yg diambil…tips yg diberikan oleh coach ferra pasal masakan sy akan gunakan hidangan masakan sy supya makanan yg diberikan untuk ank2 sy sihat dan berkhasiat.sy sgt seronok dgn kawan2 baru yg mbantu dlm program ni..yang penting untuk kite kekal cergas dan sihat..sebelum ni sy xtau ape tu senaman ..lpas sy masuk jkm sy bljar mcm mne nak bt senaman dgn btol…insyaallah jika ade peluang lagi sy nak join lagi di masa akan datang…

Was this review ...?

nisah_7rocklee98

1 Reviews

Pengalaman awesomee!

5/ 5

Mmg bestla trained by coach ferra ni..dhla sporting, lawak pulak tu..Bnyk pglmn yg dpt sy kongsi dgn coach ni..dia ni atlet strongwoman malaysia kottt..mmgla bdn dia besar ce fikir skit..before this berat dia dlm 120++kg , so what’s the point orang nak nilai dia mcm tu ..Coach aiman pun berat dia 110kg kot . nak nilai nak cakap tu cuci mulut dulu ye …aktiviti di gym sahaja ? yg pergi bukit panorama , boothcamp , explorace semua tu apa benda ? omg , nak buat jahat tu agak2 laaa . FITNAH LEBIH DAHSYAT DARI MEMBUNUH!one more thing..coach ferra n aiman tak pernah pun promote produk pape..wth..So best of luck to coach ferra tuk program ni n just be yourself..i love ur coaching style..ignore pendengki2 d luar tu..

Was this review ...?

ziaf_zaf99

2 Reviews

Pengalaman yang seronok.

5/ 5

Program Jk1m ini sgt bagus dan menarik bg saya. Program ni bukan sahaja membantu saya untuk kuruskan badan, malah ia mengajar saya untuk membina rasa keyakinan diri apabila kita bergaul dengan org disekeliling kita. Kita dpt share pengalaman dan masalah antara satu sama lain.Alhamdulillah berat saya bnyk turun bila saya join program ni. Coach bnyk memberi kata-kata semangat kpd kami, mengajar kami bersenam dgn cara yg betul,mengajar kami cara pengambilan makan yang seimbang, Knowledege about Supplement seperti jenis2 vitamin yg perlu kita ambil. Sepanjang program ini, saya tidak pernah sekali pun ponteng session. walaupun adala sesetengah orang give up dengan ap yang mereka buat dan mereka dtg xdtg. itu tandanya mereka tidak disiplin, jgn salahkan coach jika anda tidak berjaya, “Anda Malas, Anda Gemuk” itu sahaja, yg penting disiplin pasti kuat.tanam azam tu betul2, jgn ada Sikap nk xendah aje. Bagi saya, xde ap yg xbest pun dlm jK1m ni, semuanya best. Mane ade org gemuk nk pergi ke bukit panorama, ke pulau kapas tu kalau xde org nk ajak. Macam saya, sape nk teman g ke tmpt2 mcm tu?? nk pegi sorang??memang taAk la. ajak kawan? kawan pun xnk ajak kita sebab gemuk, menyusahkan org je pegi nnti.๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.Tetapi sebab adenya program ni, saya berpeluang dpt pergi ke tmpt2 sebegini dan experience tu mmg best bila bersama-sama dengan rakan2 kita pergi jungle trekking, snorkelling, dan sebagainya.Apa yang saya ckp ni semuanya melalui pengalaman saya sepanjang program Jk1m. Saya harap program ini akan berterusan selama2nya agar Rakyat trg mahupun rakyat malaysia dpt menjaga kesihatan, dri org kurus smpai la org gemuk.. Jaga lah kesihatan anda. Salam. #Jk1m6 #Jk1m8 p/s:kepada MakcikPuaka6929 tahu sgt siapa makcik puaka ni,tp xnk buka aib kt sini la kan?๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡wow xsangka. btw walaupun coach ni gemuk tp ilmu dia tu berjaya smpai buat org kurus tau. ak tgk coach bola belambak je yg gemuk, dia train student berjaya jugak. coach basketball, bola baling.. nk sembang pasal coach mmg xhabis la kt sini. Tapi coach trg ni the best!! happening! slalu buat org gelak smpai lupa workout tu penat. sbb seronok sgt. kamu Dtg x dtg kelas mmg la xenjoy, cuba jgn skip program tu.. confirm2 la kamu tu enjoy workout sama2.#SekadarTegur #TakTegurGemuk #TegurInshaAllahKurus #HidupNiKeneDisiplin

Was this review ...?

bluecip23

1 Reviews

Ilmu dan pengalaman yg sgt berharga

Sy merupakan peserta jk1m8. Hari pertama kursus semua peserta diwajibkn membawa sehelai bju yg dh tk muat nk pakai. Sy bw jubah yg boleh masuk setakat kepala je..ms tu berat sy 74kg..sepanjang program berlansung bnyk ilmu mengenai fitness, pemakanan yg sy perolehi. Aktiviti yg dijalankan sgt mengembirakan sy. Mungkin berkat dari ilmu diperolehi, selepas habis program sy menggunakan ilmu tersebut dan alhamdulillah..sehingga hari ni berat sy mencapai 64kg. Jubah pon dh muat dh sekarang๐Ÿ˜„. Terima kasih sy ucapkan kepada coach mang dan coach ferra. Semoga lebih berjaya lagi di masa hadapan.

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range RM250
buildingSedia untuk cabar diri ? Book Now

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk returning peserta?:Yes
  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
  • Sesuai untuk kanak2?:Yes
  • Additional Program Notes:Program 2 kali seminggu iaitu sabtu pagi dan isnin malam
Show all
  • Aktiviti Minggu 6:Dodgeball Attack game
  • Aktiviti Minggu 5:Ladies Fitburn
  • Aktiviti Minggu 4:Morning Glory Boothcamp
  • Aktiviti Minggu 3:Explorfat
  • Aktiviti Minggu 2:Hill Attack
  • Activity Minggu 1:Ladies Fitpump