Nama: Muhammad Fitri b. Bukhari
Nama Panggilan: Coach Fitri
Umur: 31 Tahun
Tinggi: 169 cm
Email: muhammadfitri.georgetown@gmail.com
Facebook: Fitri Bukhari
Instagram: Fitri_bukhari
no.fon : 019 505 9324

Kawasan: GeorgeTown Penang
Tempat Exercise :
– Pesiaran Karpal Sing ,Sg.Pinang
– Queensbay

Pengalaman:
SEBELUM mengikuti Program JK1M
1. Mempunyai pengalaman berat badan yang melebihi 115++ kg
2. Saiz pinggang mencecah sehingga 40-45 inci
3. Tidak mempunyai knowledge tentang senaman yang sesuai
4. Hidup hanya makan sahaja (Apa sahaja makanan yang ada akan saya telan) + minum air gas
5. Kurang keyakinan diri untuk berjumpa orang sekeliling
6. Selalu merendah diri & menyendiri kerana mempunyai badan paling gemuk antara kawan-kawan
7. Confident level yang sangat rendah.
8. Selalu bersendirian dan tiada kawan.

Langkah yang diambil..

Memulakan langkah dengan menyertai JK1M Musim ke 3 bersama Coach Elfiq di island penang.
Sambung lagi dengan JK1M Musim ke 4 dan Musim ke 5.

SELEPAS mengikuti program JK1M
1. Berjaya menurunkan berat badan sebanyak 40kg kurang dari 5 bulan
2. Telah berjaya menurunkan saiz pinggang dari 45 inci sehingga 34 inci kurang dari 6 bulan
3. Mempunyai knowledge tentang senaman yang sesuai
4. Mampu mengawal nafsu makan dengan pengawalan minda.
dan pandai menyediakan makanan Healthy dengan resepi yg simple dan sangat mudah.
5. Berkeyakinan tinggi untuk berjumpa dengan orang sekeliling.
6. Sentiasa berkongsi pengalaman dan ilmu dengan sesiapa sahaja yang memerlukan bantuan.
7. Sentiasa positif dan sekaligus mendorong saya untuk menolong orang yang memerlukan pertolongan dalam perjuangan menurunkan berat badan,dan ingin mengubah gaya hidup menjadi lebih sihat dan cergas
8. Ramai kawan Positif dan rakan aktiviti.

Qualifications
1. Tempat ke 2 Pemenang kawasan dengan penurunan sebanyak 20KG
dan Tempat ke 5 bagi Keseluruhan peserta JK1M Musim ke 3
2. Juara bagi Pemenang kawasan dengan penurunan sebanyak 22KG dan Tempat ke 4 bagi keseluruhan peserta JK1M Musim ke 4
3. Ex-Team leader JK1M Musim Ke-6
4. Ex-Team leader JK1M Musim Ke-7
5. Ex-Team leader JK1M Musim Ke-8
6. Berjaya mengendalikan Program Weight Loss sendiri yang diberi nama SMART SLIM , SMART SLIM RAMADHAN , dan SMART SLIM RAYA
7. Lulus Ujian Sukan kecergasan Bina Badan. (Gym)

Antara KEJAYAAN Team GeorgeTown
sepanjang program JOM KURUS 1 MALAYSIA

JK1M MUSIM 6
Jumlah peserta : 28 Orang
Jumlah penurunan keseluruhan : hampir 100KG
Kejayaan :
– Tempat keTiga Juara keseluruhan bagi kategori individu (wanita)
dengan penurun sebanyak 13KG (17%)
– mempunyai penurunan terbanyak imdividu iaitu 20Kg dgn mendapat tempat ke 4 keseluruhan Malaysia.
– 5 orang peserta TOP 50 kebangsaan

JK1M MUSIM 7
Jumlah peserta : 30 orang
Jumlah penurunan keseluruhan : hampir 150 kg
Kejayaan :
-6 orang peserta TOP 50 kebangsaan
– 2 orang penurunan terbanyak iaitu 22KG dan 25KG dengan mendapat tempat ke 4 dan Tempat ke 5 keseluruhan malaysia.

JK1M MUSIM 8
Jumlah peserta : 37 orang
Jumlah penurunan keseluruhan : hampir 200 kg
Kejayaan :
– 4 orang peserta top25 keseluruhan malaysia
dengan penurunan terbanyak , 20KG / 20.2 KG / 17KG / dan 12KG

KEKUATAN UTAMA TEAM GEORGETOWN

– Masa Exercise yang Flexible ,iaitu Pagi – Petang – dan malam.
Boleh ikut kesesuaian waktu free sendiri
–Exercise mudah dan mampu diikuti oleh pelbagai golongan
– Aktiviti Fun Fun dan tempat aktiviti yang indah.
– Support group yang kuat dari ex2 jk1m yang berpengalaman.
– Pelan pemakanan yang lengkap dan menarik
– 6 kali aktiviti seminggu , ikut kesesuaian waktu free sendiri.
– Motivasi dan dorongan setiap hari melalui Guide on9 dan Teknik Pengawalan Minda.
– Homework yang mudah dan pemantauan berkala.
– Pemantauan perjalanan peserta setiap minggu

Ciri-ciri yang diperlukan bagi peserta JK1M 9 GeorgeTown Penang.
1. Anda seorang yang POSITIF!
2. Anda seorang yang mempunyai masalah OBESITI .
3. Anda seorang yang tidak mempunyai keyakinan diri dengan tubuh fizikal sedia ada
4. Anda seorang yang mempunyai gaya hidup yang tidak sihat dan ingin berubah
5. Anda seorang yang ingin belajar tentang diet yang berkesan & cara senaman yang betul
6. Anda seorang yang tidak fit atau tidak mempunyai stamina
7. Anda memerlukan seseorang untuk mendisiplinkan diri dalam memantau diet dan aktiviti anda.
8. Anda inginkan Resepi Diet yang Mudah , Ringkas , dan Sedap.

Jika anda mempunyai salah satu ciri-ciri di atas, apa tunggu lagi! Jangan Malu, jom sertai saya kerana saya juga pernah menjadi seperti anda..

Sila daftar segera kerana tempat adalah terhad dan paling penting anda tidak ketinggalan untuk mengubah gaya hidup menjadi lebih CERGAS dan SIHAT!

–> CIPTA KEJAYAAN MELALUI KUASA MINDA
–> FOKUS DAN BERFIKIR UNTUK KEHIDUPAN DI MASA HADAPAN

Agenda / Aktiviti / Benefit
6minggu Program JK1M
• Berkongsi pengalaman losing weight dan menimbang berat peserta
• Basic Workout
• Jogging / Brisk Walk
• Circuit Training
• Piloxing
• Beach Workout
• How to start at Gym
• Hiking / Bootcamp
• Final weigh in + Winner announcement + photo session + lunch/potluck

FREE
– 12 EBOOK Kevin Zahri
antara Tajuk Ebook yang anda akan dapat ; • Cara Turunkan berat Air
• 45 tips kawal Nafsu Makan
• 100 tip kurangkan berat badan
• 20 Plan Diet
• Tips Diet & circuit in ramadhan
– 40++ Video tutorial dari Kevin Zahri
– Free membership Lifetime www.kevinzahri.com
– Tshirt JK1M9

**Nota:

-Setiap aktiviti adalah cadangan awal dan boleh berubah mengikut kesesuaian keadaan Tempat , Masa , dan Cuaca

– Jika terdapat sebarang soalan berkenaan aktiviti, tempat aktiviti , masa aktiviti dan sebagainya boleh hubungi :
Coach Fitri – 019 505 9324

4 Reviews for Coach Fitri

ms_aiai9212

1 Reviews

From introvert to extrovert.

5/ 5

Selama 6 bulan mengikuti program bersama dengan coach Fitri sememangnya memberi satu perubahan yang positif dalam hidup saya. Mana taknya, dengan keadaan fizikal saya yang kurang meyakinkan menyebabkan saya menjadi seorang yang introvert dan sering berasa rendah diri. Ilmu, semangat dan motivasi yang disuntik oleh coach Fitri setiap hari telah menyedarkan saya tentang pentingnya amalan gaya hidup sihat. Alhamdulillah setelah mengaplikasikan segala ilmu yang diberikan, saya berjaya menurunkan berat badan lebih 20kg dan mendapat kenalan-kenalan positif yang sentiasa berkongsi pengalaman dan tips dalam proses pengurangan berat badan mereka. Setakat ini saya boleh simpulkan bahawa program dibawah seliaan coach Fitri memang berkesan dan memberi kesan yang super awesome kepada saya dan rakan- rakan. Thanks coach Fitri for everything you do to help me achieve my goals and always being willing to help me make myself the best I can be. 😊😊

Was this review ...?

muniraarifi11

1 Reviews

Alhamdulillahh saya dah hilangkan 30KG

Alhamdulillahh saya dah hilangkan 30KG Bismillahirrahmanirrahim,,,, sy amat teruja, terkesima, terasa hebatnya mereka yg dapat mengawal nafsu makan setiap hari, dapat mengawal emosi semasa tgok makanan sedap sedap, Sy sudah 2kali ikut program kurus badan ni, tapi sy tak berjaya nak mengawal nafsu makan sy, sehingga berat sy macam tu saja. Sy ingin kurus tapi,setiap hari sy menyediakan makanan untuk keluarga sy tak dapat nak fokus bahawa sy ni dlm program kuruskan badan, Tetapi mcm xpercaya.. setiap minggu ade penurunan berat.. dan akhirnya sy berjaya turunkan 30Kg xsampai 6bulan. walaupon penurun sedikit demi sedikit.. tetapi konsisten. Thanks Coach Fitri.kerana selalu bagi semangat dan dorongan. kata2 motivasi coach fitri.. sy ingat sampai sekarang

Was this review ...?

ibn_hazm8624

1 Reviews

PENGALAMAN PALING BERHARGA

5/ 5

Assalamualaikum dan selamat sejahtera… saya Muhammad Sabri.. menyertai JK1M di bawah bimbingan coach Fitri.. Ia suatu pengalaman yang paling berharga… saya menyertai JK1M siri 6 dengan berat 111.. dan pada siri 6 saya susut sebanyak 22kg.. kemudian dengan kehendak dan matlamat yang saya target.. sekali lagi saya menyertai pada JK1M sehingga berat saya 70kg.. sebenarnya telah lama saya bercita hendak kurus dan sihat kerana sejak kecil lagi saya gemuk… setelah melihat perubahan dan contoh yang dilakukan oleh coach fitri , saya mengambil keputusan untuk menyertai JK1M di bawah bimbingan coach fitri… dan coach fitri akan cuba sedaya mungkin untuk membantu kita mencapai matlamat kita sendiri… sekarang saya amat bersyukur kerana dapat menyertai aktiviti sukan dan pada tahun lepas berjaya menghabiskan larian Penang Bridge International Marathon. TERIMA KASIH JK1M dan Coach Fitri.

Was this review ...?

nurnishisolehah88

1 Reviews

The Best Fitness Trainer

5/ 5

Seumur hidup saya mmg membesar dlm keadaan yang gemok.. pernah diejek menyerupai binatang, dipanggil gemuk, dibuli dan diboikot.. smuanya pernah saya rasai gara2 size badan saya.. pernah dulu bila nk pergi makan buffet, ada seorang ni tngok saya smbil tuding jari utk kwn2 dia tngok.. last2 satu meja gelakkan saya.. menjadi mangsa keadaan mmg lumrah hidup saya.. bkn x pernah cuba utk kurus tpi dah bermacam2 ubat dan suppliment pernah saya cuba.. smpaikan ke tahap stiap kali saya makan saya akn paksa muntahkan balik lepas tu.. lama kelamaan rasa terseksa utk kurus dan saya terus give up smpai berat naik memdadak ke 81kg..😭😭 tpi alhamdulillah setelah jumpa Coach Fitri, mcm bgi satu sinar harapan yang baru.. coach ajar utk kurus kita masih boleh makan nasi, share resipi2 sedap yang boleh sediakn di rumah dan jenis makanan untuk dpesan bila makan di luar.. coach sentiasa ada kelapangan untuk membantu, sentiasa memberi galakan dan dorongan pada saya smpai la berat saya trun ke 65kg.. bkn mudah untuk kurus tapi ia juga bukan mustahil.. Thanks coach fitri sbb tak pernah berputus asa dengan saya dan sentiasa yakin saya boleh lakukan yang terbaik untuk diri sendiri! 💪💪 #stronger# #better# #healthier# #happier#

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range RM300
buildingSedia untuk cabar diri ? Book Now

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
  • Sesuai untuk returning peserta?:Yes
  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk kanak2?:No
  • Aktiviti Minggu 4:Weight training , slow jog 5km ,
Show all
  • Aktiviti Minggu 2:Jungle Tracking , Brisk walk
  • Activity Minggu 1:Introduce whole exercise and Diet
  • Aktiviti Minggu 5:freeletic , brisk walk
  • Aktiviti Minggu 6:Hiking and jungle tracking
  • Aktiviti Minggu 3:basic at Gym and weight training
  • Additional Program Notes:weekdays + weekend Exercise