Fitness education,experience & credentials:-
Certified fitness instructor
Weight loss specialist
Fitness nutrition specialist
Team leader Jum Kurus 1 Malaysia since season 5 until season 8
Head team leader Jum Kurus 1 Malaysia season 9

Hala tuju program Jum Kurus 1 Malaysia di Bintulu; –
– Selain melakukan aktiviti-aktiviti yang melibat fitness, saya akan membantu peserta dengan memberi tunjuk ajar serta mereka bentuk workout yang sesuai dan terbaik bersesuaian dengan objektif program.
Peserta akan dperkenalkan dengan aktiviti-aktiviti dan workout seperti cardio training, HIIT, Tabata, hiking, boothcamp, zumba, yoga dan pelbagai lagi.
– Tenaga pengajar yang terbaik dalam bidang masing-masing di Bintulu akan turut serta bekerjasama untuk menjayakan program ini nanti.
-Memberi lebih penekanan kepada amalan pemakanan yang betul serta memberi motivasi kepada peserta untuk menambah keyakinan peserta sepanjang 6 minggu bersama.
-Untuk melancarkan lagi aktiviti program Jum Kurus 1 Malaysia d bintulu, saya telah mengadakan kerjsama dengan beberapa studio dan fitness gym seperti IGYM, FJ gym, W2F studio, De’oasis studio dan Plumeria.

Dalam proses penurunan berat badan adalah ibarat seperti anda berlari, anda tak perlu berlari dengan laju, anda hanya perlu mula berlari dan terus berlari, biar saja hari ini ia meletihkan, esok nya ia mengembirakan, sememangnya ia mencabar. Jika tidak, ia tidak akan merubah anda. Samada kekalkan usaha atau kekal sama.
Dalam your loss weight journey, langkah paling susah untuk turun berat badan adalah langkah pertama.

MULAKAN LANGKAH PERTAMA ANDA BERSAMA JUM KURUS 1 MALAYSIA MUSIM 9

Q Apakah yang menyakin kami peserta untuk menyertai program Jum Kurus 1 Malaysia ?

Achievement terbaik Malaysia Aizat Razak 120 kg penurunan
Achievement terbaik Bintulu dalam 6 minggu loss 23 kg (Mohd Farhan)
achievement terbaik bintulu dalam 6 bulan 53 kg (Reza Hanif)

Purata penurunan berat badan wanita 5-8 kg
purata penurunan berat badan lelaki 7-10 kg

Q What is good about JK1M?

Just to make it simple, give a try and your full commitment, by the end of the day, you will answer it by your owned knowing why JK1M is the best weight loss program in Malaysia.

Q Dimana program latihan JK1M diadakan di Bintulu?

Sekitar bandar Bintulu, merangkumi gym, fitness studio dan kemudahan awam lain disekitarnya.

4 Reviews for Mel Mohadota

khus8638

1 Reviews

Siapa cepat dia kurus

5/ 5

Perjalanan “nak kurus” saya bermula pada 14-Jan-2017 season JK1M8, Team Mel Bintulu. Mendaftar dengan status “obesity” dengan berat 85kg sememangnya jauh tersungkur daripada BMI yang normal. Itu cabaran nak kurus yang harus saya lalui dalam masa 6 minggu program bersama Coach Mel. Alhamdulillah perjalanan “nak kurus” bersama Coach Mel membuahkan hasil dengan segala tips, tunjuk ajar & support daripada team Bintulu. No more status “obesity”. Thank you Coach mel, JK1M & #teamBintulu.

Was this review ...?

amandazend92

1 Reviews

Awesome Coach

My weight loss journey bermula dengan mengikuti program JK1M, Team Mel, Btu. Dengan berat asal saya 64 kg, pada mula nya saya terasa memang agak sukar bagi saya untuk mencapai berat yang saya impikan. Pelbagai pengalaman baru saya pelajari semasa mengikuti program JK1M. Alhamdulillah saya telah berjaya mencapai berat yang saya impikan. Terima kasih saya ucapkan pada JK1M terutamanya Coach Mel dan team sebab telah banyak memberi tunjuk ajar kepada saya sepanjang mengikut program tersebut.

Was this review ...?

rezahanif7947

1 Reviews

Obese to Beast

5/ 5

Program yang baik untuk disertai kerana ia adalah permulaan saya dalam weight loss journey The good: – Coach berpengalaman – Penekanan pengetahuan berkenaan pemakanan dengan do and dont, what and why dari segi pengambilan kalori harian – Senaman yang disesuaikan dengan kemampuan peserta. Tiada paksaan. Janji buat – Aktiviti senaman yang pelbagai- boleh pilih mana yang digemari untuk senaman selepas habis program jk1m – Support group yang besar. Dont need to be shy just because u are different My achievements: Height: 183cm, starting weight jk1m-153kg Jk1m6 (2016) – lost 14kg – end weight 139kg JK1m8 (2017) – lost 6kg – end weight 106kg July 2017 – final weight 96kg – lost 57kg total in 1 and 1/2 years

Was this review ...?

cahayamawardida17

1 Reviews

Pengalaman manis menurunkan berat badan

5/ 5

Bermula dgn azam untuk menurunkan berat badan , memilih menyertai JK1M8 adalah keputusan paling tepat untuk saya. Walaupun mulanya agak ragu, malu dan menyoal bertubi tubi coach Mel akan keselesaan menyertai program ini akhirnya ianya membuahkan hasil. Dari berat badan 75.8 kg saya berhasil menurunkan sehingga 8kg diakhir program. Satu kejayaan yang menggembirakan. Dan selepas program saya meneruskan amalan berdiet dan bersenam secara berterusan dan dapat mengekalkan penurunan . Saya bercadang mengikuti lagi program ini dan membawa sekali anak saya yang berusia 12 tahun untuk memupuk kesedaran menjaga pemakanan dan rajin beriadah demi menjaga kesihatan. Segala yang dipelajari dari program ini memang banyak membantu dalam usaha saya mencapai berat badan idaman yang masih lagi belum digapai.

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review recommended to be at least 140 characters long

 • Price Range 300
buildingSedia untuk cabar diri ? Book Now

Claim This Listing

Additional Details

 • Sesuai untuk kanak2?:Yes
 • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
 • Sesuai untuk beginners?:Yes
 • Sesuai untuk returning peserta?:Yes
 • Additional Program Notes:Seminar JK1M 9 with Kevin Zahri
 • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
Show all
 • Aktiviti Minggu 6:spartan tabata workout
 • Aktiviti Minggu 5:superhero HIIT
 • Aktiviti Minggu 4:-zumbaria despacito
 • Aktiviti Minggu 3:dodgeballmania
 • Aktiviti Minggu 2:booth camp hyper wave
 • Activity Minggu 1:-Inroduction to JK1M 9 (new lifestyle begin here)