Checkout ZuhaRa Watch Video

Hai Semuaaa !!!!

Saya Zuhara bt Zainal Abidin, sekali lagi merangkul tanggungjawab untuk membantu warga sekitar Nilai untuk menurunkan berat badan dan menjalani gaya hidup sihat.

Saya merupakan bekas peserta Jom Kurus musim 1 – 3, dan kemudian mencabar diri menjadi Team Leader bermula dari musim 4 hingga sekarang memasuki musim ke-9. Saya sangat sukakan tugasan sebagai Team Leader ini kerana saya dapat memotivasikan, membantu dan mendorong serta menggalakkan ramai individu yang bermasalah berat badan. Ramai yang berjaya menurunkan berat badan di dalam Team Nilai dan ada yang sudah pun mendapatkan berat ideal dan kekal dengan berat tersebut.

Saya juga mempunyai program sendiri seperti Sweat N Slim, Sweat N Slim Raya Edition, dan bekerjasama dengan coach lain untuk program Kickboxing dan menjalankan beberapa aktiviti bootcamp sekitar Nilai.

Untuk musim ini, saya akan berikan sesuatu yang lebih segar dan workout yang sedikit mencabar berbanding musim2 lepas di mana workout kita agak santai. Kali ini saya akan cuba untuk push limit anda dan memberikan result yang lebih tinggi buat perjalanan weight loss anda!

We are going to be bolder, badder but stronger and fitter!!

In shaa allah takkan sia2 pelaburan wang ringgit anda nanti untuk menyertai Team saya ini.

Q Boleh saya tahu jadual latihan macam mana ye?

CADANGAN AKTIVITI JOM KURUS 1 MALAYSIA KE-9
(TEAM NILAI)

1. MINGGU KICK OFF

* Majlis Pembukaan (Pengenalan Senaman + Pemakanan Sihat + Fitness Test Pertama + Timbangan Pertama + Gambar Before) [9 Sept]

* Sesi WO 1 [11 Sept / Isnin] <--- 9pm - 10.30pm

* Sesi WO 2 [14 Sept / Khamis] <--- 9pm - 10.30pm



2. MINGGU 1

* Group Workout [16 Sept]

* Sesi WO 3 [18 Sept / Isnin] <--- 9pm - 10.30pm

* Sesi WO 4 [21 Sept / Khamis] <--- 9pm - 10.30pm


3. MINGGU 2

* Aerobik [23 Sept]

* Sesi WO 5 [25 Sept / Isnin] <--- 9pm - 10.30pm

* Sesi WO 6 [28 Sept / Khamis] <--- 9pm - 10.30pm


4. MINGGU 3

* Hiking [30 Sept]

* Sesi WO 7 [2 Okt / Isnin] <--- 9pm - 10.30pm

* Sesi WO 8 [5 Okt / Khamis] <--- 9pm - 10.30pm


5. MINGGU 4

* Fit Camp [7 Okt]

* Sesi WO 9 [9 Okt / Isnin] <--- 9pm - 10.30pm

* Sesi WO 10 [12 Okt / Khamis] <--- 9pm - 10.30pm


6. MINGGU 5

* HSN 5KM Fun Run [14 Okt]

* Sesi WO 11 [16 Okt / Isnin] <--- 9pm - 10.30pm

* Sesi WO 12 [19 Okt / Khamis] <--- 9pm - 10.30pm


7. MINGGU 6 (AKHIR)

* Last Minute Workout + Fitness Test Ke-2 + Timbangan Akhir + After Photo [21 Okt]

* Majlis Penutup [22 Okt / Ahad]

Q Boleh tak bawa anak semasa sesi latihan?

Boleh tetapi lebih baik jika ada yang boleh menjaga mereka di situ seperti ahli keluarga yang lain. Ini kerana kita tak mahu anak2 mengganggu sesi latihan, kerana ini akan mengganggu peserta lain dan situasi ini tidak adil buat mereka (peserta lain).

Q Aktiviti dalam Nilai sahaja atau ada luar Nilai juga?

Saya akan cuba untuk limitkan aktiviti di dalam atau sekitar kawasan berhampiran Nilai.

Namun mungkin akan ada satu atau dua aktiviti yang kita terpaksa ke kawasan luar. Jika jauh kita boleh pergi secara car pool/konvoi/sewa bas.

Q Adakah boleh menggantikan sesi yang kami tak dapat hadir?

Sesi hanya akan diganti sekiranya dibatalkan (atas sebab tertentu seperti cuaca/ramai yang x boleh hadir, etc).

6 Reviews for ZuhaRa

ilamuro8724

1 Reviews

Jom kita kurus…

5/ 5

JK1M Nilai…d’best..mmg terbaik. Pengalaman yg sgt best n enjoy..join JK1M Nilai

Was this review ...?

oshajar32

1 Reviews

Pengalaman yang amat bermanafaat kepada yang menyertai program ini.

5/ 5

Program ini memberi tips dan peluang kepada peserta bagaimana cara untuk menurunkan berat badan dengan cara yang betul seperti berikut : (i) mengajar kepada kita cara pemakanan yang betul; (ii) mengajar kita cara senaman/aktiviti yang sesuaian ; (ii) aktiviti yang disediakan bersesuaian dan pelbagai; Mempunyai Team Leader yang amat prihatin dan sentiasa memberi sokongan dan tunjuk ajar kepada peserta supaya dapat mencapai gold yang diimpikan. (TL Nilai- Zuhara , beliau seorang yang jujur , sentiasa berada bersama peserta dan kreatif) Saya adalah peserta JKIM# 8 zon Nilai dibawah TL – Zuhara TQ Zuhara kerana banyak memberikan tujuk ajar kepada saya dan rakan2 yang lain untuk mencapai apa yang diimpikan.

Was this review ...?

syafinaz_rozee17

1 Reviews

Nothing is impossible

The experience in losing weight with JK1M has been jolly good despite the roller coaster ride (read: sweat & tears). JK1M has proved to me that nothing is impossible, if we have the desire and passion to achieve our goals. My desires and goals were made possible by TL Zuhara and all Nilai team members from JK1M season 7 and 8 for their endless support and encouragement. TL Zuhara was once a successful JK1M participant; hence, I always feel that she understands what all of us are going through, but she never stops motivating and pushing us beyond our thought. Thanks a lot and let’s keep ourselves going! Come and join Team Nilai, I can assure that you will never regret this decision. Jom!

Was this review ...?

nurazwan.mn21

1 Reviews

Good Experiences & Lifestyle Change

Recommended to other who really determine to loose their weight. Me myself managed to lost 17kg with TL Zuhara. Creative in finding different style of workout. Thank you TL Zuhara 😊

Was this review ...?

thebo7236

1 Reviews

Fun Experience

Zuhara is a fun, extremely patient and an understanding TL. Since JK1M8, I have participated in ALL programs that was organised by her. Through her I have developed skills that I never knew I had. Through the programs, I have made a lot of new friends from all walks of life and that is a bonus!!

Was this review ...?

lizasahidun52

1 Reviews

Belum cuba, belum tahu. Beri diri anda peluang….

5/ 5

Mula mengenali beliau semasa jk1m7. Mula2 surf web. Nampak team nilai. Terus wasap beliau. Mak aih… dalam wasap pun peramah. Very helpful pulak. Semasa sepanjang aktiviti, jarang dapat turut serta namun saya selalu berhubung dgn beliau secara maya. Maka banyak ilmu dan info dikongsi bersama. Sehingga la tamat musim ke 7. Sekarang dah masuk musim ke 9, walaupun saya tak turut serta dah jk1m namun saya masih aktif berhubung dgn beliau. Kadang kami buat aktiviti lasak bersama. Dan yg paling hebat…. kalau ko ada masalah dan ko rasa nak share dgn seseorang tentang berat badan ko yg tetiba tak turun2, atau selera makan ko yg tetiba mencanak2 naik, atau ko takde semangat nak teruskan perjuangan ko at 3 am… dan makhluk keliling ko termasuk kucing pun dah lena…. ko pm je dia! Walau pun ko dah keluar dari program JK1M tu! Dia jawab ko! Maklumla… dia kan kdg2 tak boleh tido… So, apa tunggu lagi… daftar jgn tak daftar. Bukan utk saya. Bukan utk dia. Utk diri sendiri.

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range 320
buildingSedia untuk cabar diri ? Book Now

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
  • Sesuai untuk returning peserta?:Yes
  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk kanak2?:No
  • Aktiviti Minggu 4:Kick Off + Fitness Test
Show all
  • Aktiviti Minggu 2:Group Workout
  • Activity Minggu 1:Aerobic
  • Aktiviti Minggu 5:Fit Camp
  • Aktiviti Minggu 6:5KM Fun Run
  • Aktiviti Minggu 3:Last Minute Workout
  • Additional Program Notes:We will be having some fun activities. Details coming soon.